Till innehåll på sidan

Warning: Undefined array key "kreation_alert" in /home/raddning/public_html/wp-content/themes/raddningstjansten/header.php on line 74

Eldningsförbud råder i Blekinge län! | Eldningsförbud ›

Om du har råkat ut för en olycka eller har blivit vittne till en olycka, kan det vara en uppskakande händelse. Även om du inte har någon fysisk skada kan det vara svårt att veta hur du skall göra för att bearbeta händelsen och komma vidare. Det kan ofta vara en bra idé att prata med någon och det finns flera professionella organisationer som du kan ta hjälp av. Naturligtvis kan vi på räddningstjänsten hjälpa till om du har frågor om den inträffade händelsen.

Jourhavande medmänniska
Jourhavande medmänniska består av en telefonjour med vanliga medmänniskor som tar emot samtal varje natt mellan 21.00 och 06.00. Samtalen kan handla om ensamhet, sorg och sjukdom. Du når dem på telefon 08-702 16 80. Det finns också en chattfunktion hos Jourhavande medmänniska.

Jourhavande präst
Genom att ringa SOS-alarm på telefonnumret 112 kan man be att få prata med Jourhavande präst. De som bemannar jouren har tystnadsplikt och kan nås varje natt mellan 21.00 och 06.00.

Vårdguiden
Vårdguiden är öppet dygnet runt och finns på telefonnummer 1177 och på hemsidan 1177.se.
Vårdguiden för texttelefonanvändare (hörselskadade, döva eller personer med talsvårigheter) finns på 0771-11 77 99.