Till innehåll på sidan

Warning: Undefined array key "kreation_alert" in /home/raddning/public_html/wp-content/themes/raddningstjansten/header.php on line 74

Eldningsförbud råder i Blekinge län! | Eldningsförbud ›

När du har råkat ut för en olycka – en brand, bilolycka, vattenskada eller något annat, kan det vara en uppskakande händelse. Det kan kännas overkligt och vara svårt att veta vad du skall göra efteråt.

Vi vill gärna hjälpa dig en bit på vägen genom att berätta vilka du kommer i kontakt med, varför och vart du kan vända dig när det gäller olika åtgärder för att komma tillbaka till normalt vardagsliv så snabbt som möjligt.

Oavsett vilken typ av olycka du har råkat ut för finns det två saker du bör göra:
1. Prata med någon om vad som har hänt. Att vara med om en olycka kan vara en chockartad upplevelse och man har ofta behov av att prata med någon efteråt. Läs mer under Någon att prata med. Beroende av vilket stöd du behöver finns olika organisationer där du kan få hjälp att bearbeta händelsen. Det går även bra att kontakta oss på räddningstjänsten om du har frågor kring händelsen vi har varit inblandade i.
2. Ring ditt försäkringsbolag, oavsett vilken typ av olycka det rör sig om för att registrera eventuella skador som uppstått, både materiella skador och personskador.