Varför RiB?

Arbetet som räddningspersonal i beredskap (RiB) är komplext och kräver mycket av den anställde, men det är också ett arbete som ger mycket tillbaka. Två av våra anställda fick svara på två frågor, för att berätta hur de ser på sitt arbete och vad det var som gjorde att de bestämde sig för att söka tjänsten från början.

  1. Vad var det som gjorde att du sökte jobbet inom räddningstjänsten?
  2. Välj ut de tre bästa sakerna med ditt arbete som brandman/styrkeledare.

 

Anställd 1

Varför jag sökte?  När jag läste annonsen kände jag att klarar jag de krav och tester som behövs så vill jag va med och göra skillnad i samhället!

 

De tre bästa sakerna:

1. Att kunna göra skillnad när olyckan är framme.

2. Att jag personligen utvecklas hela tiden och fått en annan syn på livet.

3. Gemenskapen med kollegorna – blir ngt enastående. Vi går igenom så mycket av både glädje, sorg och utmaningar både psykiskt och fysiskt. Å där finns vi för varandra, det är starkt! Det är få människor i livet man delar de erfarenheterna och utmaningarna vi går igenom!

 

 

Anställd 2

Jag har alltid funnit respekt för blåljusverksamheten men trodde aldrig att jag skulle bli brandman. I och med flytten från storstadslivet till hemorten hörde man att det va brist på deltidsbrandmän så det kändes naturlig att ställa upp och vara delaktig i samhället även om man kommer från någon annan kultur och bakgrund. Kraven passade min profil och jag valde att ta utmaningen och det var det bästa jag har gjort.

Även om jag bara har varit anställd i några år så är jag evigt tacksam för räddningstjänsten för vad det har gett mig. Jag har utvecklats som person och yrkesman men framförallt blev det lättare för mig att smälta in samhället och vara en delaktigt medborgare och ge tillbaka till hembygden . Erfarenheten och kompetensen och respekten jag fick som brandman kan ingen ta ifrån mig

 

De tre bästa sakerna:

1. Kompetensen och alla utbildningar man får

2. Utmaningen

3. Gemenskapen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.