Namntävling övningsfält

Publicerades den av

Se hit alla läsare, vi behöver er hjälp! Vår övningsanläggning är nu färdigbyggd och redo för invigning, men vad ska den heta? Övningsanläggningen är byggd i egen regi av vår driftenhet tillsammans med lokala entreprenörer. Det är ett 185m2 stort containerhus med tillhörande trapphus. Anläggningen gör det möjligt för oss att genomföra realistiska och storskaliga övningar som t ex brand i villa, brand i flerfamiljhus samt fartygsbrand. Skriv ert namnförslag i kommentarsfältet så kommer vår kommunikationsgrupp att presentera en vinnare den 4 mars. Det vinnande bidraget belönas med en handbrandsläckare. OBS kommunikationsgruppens beslut går ej att överklaga. Tävlingsregler:
  • Tävlingen är enbart i Räddningstjänsten Västra Blekinges regi, Facebook har ingen medverkan.
  • Alla bidrag som kan uppfattas stötande kommer att tas bort.
  • En ensam vinnare utses av kommunikationsgruppen baserat på bästa förslag (ej lotteri). Det vinnande förslaget får en motivering som publiceras när tävlingen är slut. Vinnaren kontaktas via Facebook. Om ni skriver ert bidrag på hemsidan, vänligen fyll i den mailadress som vi kan kontakta er via.
  • Vid för få unika bidrag utgår tävlingen.
  • Priset är en handbrandsläckare (värde ca 500 kronor).

Vi var på Sweden Rock

Publicerades den av

Med början förra året finns numera räddningstjänsten på plats på festivalområdet under hela festivalen.

Sweden Rock Festival har arrangerats i Norje under flera år. Räddningstjänsten har hela tiden varit med och samverkat före, under och efter festivalen, både tillsammans med arrangören och med samverkande myndigheter och organisationer. De senaste åren har festivalen fortsatt att växa och därför tog vi förra året ett beslut att utöka vår beredskap under festivalen baserat på den riskbedömning som gjorts. Vi håller därför extra beredskap med tre brandmän på plats under festivalen för att snabbare kunna påbörja en insats om olyckan skulle vara framme. Brandmännen är utrustade med sjukvårdsmateriel och släckutrustning för att kunna påbörja eller förbereda en insats i väntan på förstärkning.

Under festivalen arbetade vi även, som tidigare år, med att utföra tillsyn på gasolhanteringen hos de matvagnar som finns uppställda på området.

På eftermiddagarna kunde du hitta oss i ett tält precis innanför stora ingången, bredvid Sölvesborgs kommun. Vi är glada att så många kom och pratade med oss och även passade på att blir fotograferade med vår Rocker-brandman! Det fanns också möjlighet att titta närmare på vår utrustning och prova att klä på sig ett larmställ på tid. En vanlig dag på stationen har våra heltidsbrandmän nittio sekunder på sig från det att larmet går tills dess att de skall vara på väg ut ur vagnhallen. Då skall de ha tagit sig till vagnhallen, klätt på sig larmställ och satt sig på plats i bilen. Hur snabb är du?

Vi har också lagt ut lite filmklipp från festivalen som du kan hitta på vår You Tube kanal.

Lördag 9 juni

Idag har solen värmt oss och regndropparna från igår är glömda. Eftermiddagen började med att vi fick trevligt besök av Simon och Martin från Sweden Rock TV. Vi har haft en lugn eftermiddag i tältet och har fortsatt att prata med alla glada festivalbesökare. Det goda vädret och det faktum att det är lördag bidrog säkert till att det idag var (kändes det som) betydligt fler besökare under eftermiddagen. Inga incidenter att rapportera frånsett ett par mindre omplåstringar och en mindre bilbrand (utanför området) vid halvsextiden.

Nu är det verkligen fullt.

Vi hoppas att kvällen och natten får fortsätta utan allvarligare händelser och lämnar nu vid niotiden över till nattskiftet som får avsluta festivalen med er.

Fredag 8 juni

Eftermiddagen började med ett lätt duggregn som sen lättade och vi hade flera glada möten, bl a med fotbollspelarna från Mjällby AIF som fanns i Sölvesborgs sjöbod. En bit in på eftermiddagen kom regnet lite mer markant men vi höll humöret uppe i tältet som ganska snart blev fyllt av blöta festivalbesökare. Vi såg flera kreativa lösningar på vattenproblematiken - till exempel en ung man som var utrustad med såväl cyklop som som simfötter. Det är sant som sägs: det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder. Dagen har varit lugn och nu ser himlen ut att ljusna och vi hoppas att nattskiftet får en regnfri natt tillsammans med festivalbesökarna. Imorgon syns vi i vimlet igen!

Torsdag 7 juni

Idag inleder vi på förmiddagen med tillsyner inom och utanför området avseende gasolhantering. Det är ett drygt 40-tal som blir besökta av vår personal under dagen.

Vid ettiden var det åter dags att bemanna vårt tält bredvid Sölvesborgs kommun. Vår Rocker-brandman verkar ha haft en god natt i deras omvårdnad och var redo för att möta nya rockare. Vi kommer att finnas på plats i tältet fram till ca halv sju ikväll så kom och prata med oss om du är på festivalen.

Tummen upp!

Uppdatering 20:00 Återigen har vi haft en bra dag på festivalområdet. Flera långa samtal med glada rockare från alla möjliga håll i landet. Och från utlandet också. Under i stort sett hela dagen har vi genomfört tillsyner på gasolhantering i området. Det är viktigt att gasolen hanteras på ett korrekt sätt med tydliga skyltar på tälten.

Joacim Åberg inspekterar gasoltub

För vår del har dagen varit lugn frånsett några mindre sjukvårdsrelaterade incidenter. Våra plåster har kommit väl till pass! Vid sextiden kom ett larm om en brand i ett förtält på en camping. Då det fanns en gasolflaska i husvagnen spärrades ett område av och gasolflaskan fördes i säkerhet.  Branden kunde släckas och inga allvarligare personskador har rapporterats. Nu lämnar vi strax över till nattpatrullen som kommer att finnas på plats under sena kvällen och natten. Vi hoppas att det fina vädret håller i sig och ser fram emot att träffas igen imorgon.

Onsdag 6 juni
David Bujukliev, Per Lindberg, Rocker-brandman och Göran Olsson.

Nu drar det igång! En sista genomgång av utrustningen görs och bilarna lastas. Sen beger vi oss till festivalområdet och gör iordning vårt tält. Rocker-brandmannen får hedersplatsen!

Grindarna öppnas och de första festivalbesökarna vandrar in...

Uppdatering 20:00 Vi har träffat jättemånga trevliga rockare under eftermiddagen! Vilket härligt sätt att fira nationaldagen! Ett par modiga har provat vår tävling att klä sig som en brandman på tid. Flera har fotograferats tillsammans med vår Rocker-brandman.

Puss på dig!

På grund av att det mobila nätverket blir ganska överbelastat under festivalen har vi inte kunnat uppdatera sidan lika ofta som vi hade velat, men vi fortsätter att försöka. Det här är bara dag 1! :) Vid halvsju tiden var det dags att packa ihop tältet för idag. Vår Rocker-brandman fick söka nattlogi hos Sölvesborgs kommun. Vi tackar å hans vägnar! Under kvällen och natten fortsätter våra brandmän att finnas på plats i området.

Rock on - så ses vi i tältet imorgon!

 

Tisdag 5 juni

På kvällen samlas all personal som skall arbeta under festivalen på området för en genomgång. Alla kartor och rutiner diskuteras och genomgången avslutas med en orienteringsrunda på festivalområde och närliggande campingar.

Stf räddningschef Magnus Kärvhag och brandmän Roger Danielsson och David Bujukliev