3.10 Tidrapportering

Det är viktigt att du följer de anvisningar som finns när det gäller tidrapportering. Dels för att du ska få rätt lön i rätt tid, dels för att underlätta för alla parter inte minst för administrationen som skall sammanställa samtliga rapporter i lönesystemet. Har du till exempel varit sjuk skall det göras vissa avdrag och om du istället har arbetat extra ska du ersättas för detta. Allt detta måste rapporteras in till administrationen.

Hur fyller jag i min tidrapport?

Om du har varit närvarande hela perioden utan avvikelser behöver du bara fylla händelse “Inget att rapportera” och välja hela perioden.

Har du däremot haft beredskap, övningar, larm eller andra avvikelser som exempelvis semester, övertidsarbete, sjukdom rapporteras det på respektive datum.

Är du dagtidspersonal ska du även rapportera in din pappersflex. Pappersflexen skall lämnas till närmaste chef för attest så snart månaden är slut.

Om du flyttar eller byter bank måste du omedelbart lämna informationen till administrationen.

När fyller jag i min tidrapport?

Senast den 1:a arbetsdagen i varje månad skall löneregistreringar för föregående månad finnas klara för attestering i portalen. Det underlättar därför att ha som rutin att löpande under månaden fylla i aktuella uppgifter i portalen.

Senast den 7:e arbetsdagen i varje månad skall attesteringar vara gjorda av attestant i portalen. Det är viktigt att redan fr.o.m. den 2:a dagen börja kontrollera löneregistreringar och attestera de som är klara. Då finns tid för den anställde fram till den 6:e dagen att korrigera ev. återsända (ej godkända) löneregistreringar.

Den 9:e arbetsdagen i varje månad hämtas löneregistreringar från portalen och läses in i Hogia Lön +. Därefter kan endast manuella justeringar göras av kansliet.

Läs mer i Lathund Hogia PBM.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.