Tävling: Namngivning av Räddningsbåt

Publicerades den av

För ca 15 år sedan togs Räddningsbåten i Karlshamn i tjänst, känd som ”Båt 266-3090”. Tanken var att anordna en namngivningsceremoni, men detta rann av någon anledning ut i sanden och ännu idag är båten endast känd som sitt anropsnummer.
 
Nyligen har Båt 266-3090 genomgått en större renovering som innebär att båtens livstid förlängs, och vi tycker därmed att det är dags att båten faktiskt får ett namn till slut. Detta vill vi gärna har Er hjälp med!
 
Vi utlyser därför en tävling där Ni har möjlighet att bidra med förslag på namn som vi kan ge till Båt 266-3090. Fram till den 30 april kan ni skicka in era förslag och sedan väljer vi det namn som vi anser passar vår båts personlighet bäst. Namngivningen sker sedan i Maj månad. Utöver äran så belönas det vinnande bidraget med ett pris!
 
Skicka era förslag tillsammans med kontaktuppgifter till vastra.blekinge@raddning.com och märk mailet med ”Namn Räddningsbåt”.

Förnedrande, kränkande, och på andra sätt opassande namn undanbedes. I det fall då det vinnande bidraget har föreslagits av mer än en person går priset till den som var först med att skicka in förslaget.