Vi söker personal till räddningsvärnet i Kyrkhult

Publicerades den av

Vill du hjälpa människor och arbetar bra i grupp? Vi söker dig som vill tjänstgöra i vårt räddningsvärn och på så sätt bidra till vår ökade förmåga vid större händelser och ett tryggare samhälle.

 

Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer, ett räddningsvärn och ett skogsbrandvärn med ca. 190 medarbetare.

 

Vi jobbar utifrån en värdegrund som ska genomsyra allt vårt arbete. Värdegrunden talar om hur vi bemöter varandra och vägleder oss i vårt dagliga arbete. För oss är det en självklarhet att du förstår och delar våra värdeord Öppenhet, Trygghet och Respekt.

 

Arbetsuppgifter

Räddningsvärnet organiseras med personal uttagen med tjänsteplikt, enligt bestämmelserna i Lagen om skydd mot olyckor. Personal i räddningsvärn har ingen formell anställning och heller ingen lön. Däremot ersätts du för arbetad tid när du kallas ut med tjänsteplikt vid t.ex. övningar, utbildning och insats. Ersättning får du enligt gällande löneavtal för räddningstjänstpersonal i beredskap (deltidsbrandmän). Styrkan utför primärt räddningsinsatser i Kyrkhult med omnejd, men kan vid större händelser sättas in i hela förbundet. Som uttagen i räddningsvärnet har man varken jour eller beredskap.

 

Primära arbetsuppgifter:

 • vid larm inställa dig för tjänstgöring.
 • i första hand delta vid skogsbrandsläckning, trafikolycka, sjukvårdslarm (hjärtstopp) och eftersläckning. Andra arbetsuppgifter kan också bli aktuella.
 • delta i årliga övningar om högst tjugo (20) timmar.

 

Kvalifikationer

Vi vill att du:

 • har bostad och/eller arbetsplats i eller omkring Kyrkhult,
 • har körkort med lägst B-behörighet. C-behörighet är meriterande,
 • är fullt frisk och har fysik för uppgiftens genomförande,
 • har god samarbetsförmåga,
 • har intresse av att medverka i samhällets krishantering vid svåra händelser,
 • är praktiskt lagd och har intresse av att gripa dig an nya arbetsuppgifter.

 

Uttagning

Innan beslut om uttagning kommer du att genomföra medicinska kontroller och ett fystest för bedömning av din fysiska arbetsförmåga. Fystestet är gång på rullband i motlut. Du kommer också att genomföra ett självskattningstest om din hälsa. Tjänstbarhetsbedömning måste vara godkänd innan uttagen med tjänsteplikt kan påbörjas.

Utbildning

Anställningen inleds med en utbildning i allmän räddningstjänst, i vilken du måste bli godkänd i för att erbjudas en anställning. Utbildningen genomförs dagtid under tre veckor.

Övrigt

För att en anställning ska bli aktuell:

 • måste du ha ett medgivande från din huvudarbetsgivare. Blanketten finns att hämta på vår hemsida.
 • måste du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.

 

Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.

 

Organisationens strävan är att du som anställd ska krigsplaceras inom vår organisation.

 

Upplysningar

Johan Nilsson, Vik. enhetschef operativ RiB, tfn: 0454-30 51 13

Sandra Bohlin, HR-chef, tfn: 0454-30 51 24

David Bujukliev för Olofström, tfn: 0454-30 51 21

Christian Thernström, facklig företrädare Brandmännens Riksförbund, tfn: 0454-30 51 00

Erik Gustavsson, facklig företrädare Kommunal, tfn: 0454-30 51 00

 

Vill du veta mer om räddningstjänsten besök gärna vår hemsida www.raddning.com. För upplysningar om kommunerna hänvisar vi till hemsidorna www.karlshamn.se, www.olofstrom.se och www.solvesborg.se

 

Ansökan med personligt brev, CV samt eventuella intyg ska vara Räddningstjänsten Västra Blekinge tillhanda senast 2021-11-28. Ansök här! Vi tillämpar löpande rekrytering under ansökningsperioden, skicka gärna in din ansökan omedelbart.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

 

Välkommen med din ansökan, vi behöver dig!

 

Facebook Twitter Email