Glad Påsk!

Publicerades den av

Idag är det skärtorsdag och en av årets stora trafikhelger inleds. Många ska resa till släktingar i andra delar av landet över påskhelgen, eller kanske passa på att göra en kort semestertripp nu när det är ett par extra lediga dagar. Det brukar även vara många husvagnar och husbilar ute på årets första tur, med ibland lite ringrostiga förare bakom ratten. Tänk på varandra och visa hänsyn i trafiken, även om du vill fram snabbt, kanske har otåliga barn i bilen eller en hund som är lätt åksjuk, så tänk på att det är bättre att komma fram lite senare än att inte komma fram alls…

SMHIs prognos för påskvädret ger ännu en anledning att ta det lugnt, det kommer att bli kallt och blött, till och med risk för blötsnö, under lördagskvällen och natten till söndag. Med sommardäcken på bilen är risken för halka större och likaså är anledningen till att hålla nere hastigheten och att ha ett ordentligt avstånd till bilen framför.

Jag frågade tjänstgörande brandmän här på stationen vad de tyckte att vi behövde få fram i vår hälsning till er, och här är vad de svarade:

– Håll ner hastigheten

– Tänk på avståndet

– Använd bälte till både barn och vuxna

transportstyrelsen.se

transportstyrelsen.se

– Och lägg undan mobilen under bilfärd!

Vi på Räddningstjänsten Västra Blekinge önskar er en riktigt skön påskhelg, hur ni än firar!

//Helena Henricsson, ekonom