Ett tävlande rockerpar, Sweden Rock 2011

Sweden Rock 2012

Publicerades den av

Nu pågår förberedelserna för fullt inför årets Sweden Rock. Om bara två veckor öppnar portarna till årets festival. För vår del innebär förberedelserna planering av bland annat bemanning, samband, tillsyner, informationsinsats och utrustning. Det är mycket att förbereda och gå igenom, men vi har många och goda erfarenheter från tidigare år och samarbetet med andra organisationer på plats är väl inarbetat.

Med början förra året har vårt engagemang vid festivalen utökats. I takt med att festivalen har växt, 2011 var antalet festivalbesökare närmare 40 000, har vi känt behov av en ökad beredskap. Numera har vi därför tre brandmän i beredskap på plats under festivalen, näst intill dygnet runt. Först och främst är styrkans uppgift att kunna förbereda förstärkande styrkor på insats, men även att kunna genomföra självständiga insatser vid mindre händelser. På kvällar och nätter kommer vi att vandra runt på festivalområdet och campingarna. Vi kommer även som tidigare att genomföra tillsyn av gasolhantering på festivalområdet.

På dagtid kan festivalbesökarna träffa oss i ett informationstält precis innanför stora ingången. Liksom förra året kommer vi att ha en given plats sida vid sida med Sölvesborgs kommun. Det kommer att finnas möjlighet att delta i påklädartävling (se gärna filmer från förra året på YouTube). Den bästa tiden förra året blev endast 15 sekunder – är den tiden oslagbar? Vill du inte tävla så kan du istället passa på att bli fotograferad med vår egen Rockerbrandman som kommer att finnas med oss på plats i tältet. Gå gärna in på Facebook redan nu och hjälp oss att ge honom ett namn!

Vi uppskattade mötet med rockarna förra året och ser fram emot givande möten även i år.

Har du inte möjlighet att själv besöka festivalen kan du följa vår närvaro där via såväl hemsida, Facebook och Youtube.

Rock on!