Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst i medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer och ett räddningsvärn. Ett kommunalförbund är en egen juridisk person och kan jämföras med ett bolag. Räddningstjänsten har ca 160 medarbetare och en omsättning på ca 50 Mkr.

 

Räddningstjänsten Västra Blekinge har fem deltidskårer belägna i Karlshamn, Svängsta, Olofström, Sölvesborg samt Mjällby. I Kyrkhult finns ett räddningsvärn. Som deltidsbrandman har du beredskap en vecka åt gången, antingen var tredje eller var fjärde vecka. Du ska då kunna ta dig till din brandstation under dygnets alla timmar inom en viss föreskriven tid. Det är därför viktigt att du bor och/eller arbetar nära din brandstation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningstjänst i utryckningsstyrka:

  • skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst. Släcka bränder, rädda liv, sanering vid trafik- och kemolyckor är några exempel.
  • övningar för förberedande av insats.
  • förebyggande brandskydd och information/utbildning till privatpersoner och företag.

 

Krav för tjänsten är att du är fullt frisk och har god fysik enligt AFS 2007:7. Detta innebär att du måste genomföra och godkännas på rullbandstest, simtest och andra praktiska tester. Andra krav är B-körkort, godkänt arbets-EKG och godkänd läkarundersökning samt godkänt drogtest. Meriterande är att du har C-körkort annars förbinder du dig att ta C-körkort efter provanställningen. För att bli anställd som deltidsbrandman måste du även ha ett medgivande från din huvudarbetsgivare.

 Blankett medgivande från arbetsgivare.

 

Vi lägger stor vikt vid att din bostad och/eller arbetsplats ska vara belägen så att du kan rycka ut från brandstationen inom den föreskrivna tiden (fem minuter).

 

Som person är du trygg i dig själv och har god självinsikt. Du kan sätta dig in i någon annans situation och har inga svårigheter att tala inför grupp. Du har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar:                     

Melissa Millbourn, Räddningschef, tfn: 0454-30 51 03

Sandra Bohlin, HR-Chef, tfn: 0454-30 51 24

Mikael Persson, facklig företrädare BRF, tfn: 0703-75 74 46

Lars-Erik Håkansson, facklig företrädare Kommunal, tfn: 0454-30 51 00

 

För upplysningar om kommunerna hänvisar vi till hemsidorna www.karlshamn.se, www.olofstrom.se och www.solvesborg.se.

 

Spontanansökan med personligt brev, meritsammanställning (CV) samt betygskopior mailas till administration@raddning.com alternativt postas till Räddningstjänsten Västra Blekinge, ATT: Sandra Bohlin, Rörvägen 2, 374 32 Karlshamn.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Email

Reaktioner

  1. Hej!
    Jag jobbar för tillfället på räddningstjänsten i Tingsryd och vi har för avsikt att bygga ett utomhus gym/ hinderna på vårt övningsfält och jag har hört att ni i Karlshamn har någon form av utomhus anläggning för träning?
    Skulle det finnas möjlighet att få komma ner och få lite inspiration när snön börjat försvinna?
    //Oskar Åkesson-Freij

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>