Martin Grahn jobbar som bovärd för Sölvesborgshem i ett bostadsområde i Mjällby. När Martin skulle lämna området för ett ärende uppmärksammade han att det kom svart rök ur en ventilationshuv. Direkt kom tankarna på att det brann i en lägenhet och han begav sig mot byggnaden. Branden upptäcktes i köket varför Martin larmade SOS Alarm via 112. Läs mer…

Kalla januaridagar är det många som höjer både värmen och mysfaktorn med en braskamin. Tänk då på att elda på rätt sätt för att undvika överhettning och risk för brand, bland annat genom att alltid använda torr ved och inte elda mer ved än vad din kamin kan hantera. Askan samlar du förstås upp i ett obrännbart kärl, exempelvis en metallhink.
Mer information om hur du på bästa sätt använder din kamin hittar du i filmen nedan eller genom att gå in på dinsakerhet.se.

På årets sista direktionsmöte uppmärksammades Tero Ahonen, Olofström, som har uppnått 25 år i tjänst. Förbundets ordförande Kenneth Hake och förbundschef Kenneth Jensen överräckte en guldklocka samt blombukett till Tero.

Mer i arkivet