Räddningsbåt 3090 har äntligen ett namn!

Publicerades den av

För 15 år sen togs vår trotjänare i tjänst, men har sedan dess endast varit känd som sitt anropsnummer, ”Räddningsbåt 266–3090”. Vi utlyste därför en tävling under våren där allmänheten fick möjlighet att bidra med namnförslag samt motivering till varför just deras förslagskulle väljas. Tävlingen resulterade i 56st potentiella namn, vilket vi självklart tyckte var riktigt roligt!

Därefter påbörjades arbetet med att välja vilket namn som skulle få pryda vår kära båta, ett arbete som visade sig vara tidskrävande då vi fått in så många bra förslag. Efter många funderingar, långa diskussioner, och stor beslutsångest hade vi till slut ett resultat. Nu var det dags att kontakta vinnaren och planera namngivningen!

Namngivningsceremonin hölls under Karlshamns Boat Show framför en nyfiken publikskara. Räddningschefen höll tal, en champagneflaska krossades (i en påse), och rätt som det var hade båten ett namn, ett namn som efter 15 år är välförtjänt! Men vilket namn blev det då?

Zelda

Det vinnande bidraget lämnades in av Louise Johansson med följande bifogad motivering:

”Innehåller eld i namnet, dessutom är Zelda ett kvinnonamn som kommer från jiddisch och betyder “tur” eller “kvinnlig krigare”.  Det kan också vara en variant av det germanska Griselda, vilket härstammar från orden gris “grå” och hild “strid”. Zelda är även namnet på prinsessan i en av Nintendos mest kända spelserier, The Legend of Zelda.”

Vi säger grattis Louise, men även ett stort tack till alla ni som bidrog med namnförslag! Zelda står nu redo att rycka ut när tjänsten kallar!

Facebook Twitter Email