Viktig information till Er som leverantör till Räddningstjänsten Västra Blekinge

Publicerades den av

Lag om krav på e-faktura

 

För att uppfylla kommande lagkrav kommer Räddningstjänsten Västra Blekinge fr.o.m. 1 april 2019 endast att ta emot e-faktura från er som leverantör. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

 

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med en e-faktura. Inköp som görs av oss, Räddningstjänsten Västra Blekinge, ska därför faktureras med en e-faktura. Kom även ihåg att ange vår referens i fakturan.

 

  • Ni som kan e-faktura redan idag:

Om ni kan skicka eFakturor behöver ni även säkerställa så att er e-fakturaleverantör vet vart de ska leverera våra fakturor. Enklast är att ni lämnar uppgifterna, enligt nedan, till er e-fakturaleverantör.

Fakturamottagare

Företagsnamn:

Organisationsnummer:

e-fakturaadress/ISO:

e-fakturaleverantör:

 

Räddningstjänsten Västra Blekinge

222000-0935

00072220000935

Basware

 

I dagsläget tar vi emot Sveafakturor via vår ISO-adress. Från och med den 1/4 2019 kommer vi även kunna ta emot fakturor via Peppol, om ni vill skicka via Peppol ber vi er kontakta oss efter den 1/4 2019.

 

  • Ni som inte e-fakturerar idag:

Om ni har ett affärs-/ekonomisystem:

Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.

 

Om ni inte har ett affärs-/ekonomisystem:

Ni som leverantör kan sända e-fakturor genom fakturaportaler som finns på marknaden (vissa portaler erbjuder kostnadsfritt upp till en viss volym, andra styckepris/e-faktura och månadsprenumeration).

 

Kontakta oss:

Via e-post faktura@raddning.com eller telefon 0454-305100

För mer information om lagkravet, se www.digg.se  www.sfti.se och www.skl.se

Facebook Twitter Email